top of page

TC Update - februari 2019


Sinds de laatste update van november 2018 is er veel gebeurt. Zo was er tot 30 november de gelegenheid om voorstellen voor de Algemene leden Vergadering in te dienen, van 1 tot 31 december was er gelegenheid om voor in te schrijven voor de World Trial Qualifiers die wij dit jaar gaan houden.

Nadat op 1 januari de voorinschrijving gesloten was en wij een korte update plaatste is alles in een wervelwind gegaan. Ten eerste waren er meer voorinschrijvingen dan we verwacht hadden, zelfs meer dan we kwijt konden op de eerste Qualifier. Daarnaast trokken er nog een aantal handlers aan de bel dat zij zich niet voor ingeschreven hadden maar wel mee wilde doen aan de Qualifiers. Verslag ALV - Voorstellen en Gekozen Oplossing

World Trial Qualifiers Om tenminste plaats te bieden aan alle voor ingeschreven 1e en 2e honden en mogelijk meer plaats te creëren zodat derde honden en nog niet voor ingeschreven combinaties konden starten heeft de TC een plan met een viertal mogelijke oplossingen geschreven. Op de Algemene Leden Vergadering hebben de leden gekozen voor de oplossing waarbij zowel Q1, Q2 als Q3 over drie dagen gehouden wordt, hierdoor kunnen alle voor ingeschreven honden mee doen en zijn er nog een aantal plaatsen over voor de snelle inschrijvers. Helaas kon een van de partners waarmee wij een qualifier zouden organiseren geen driedaagse trial houden op de gekozen locatie. Momenteel zijn wij met een aantal andere partijen in gesprek om een mooi locatie voor deze trial te vinden. Wij zijn er van overtuigd dat dit gaat lukken. De keuze voor deze oplossing betekend ook dat de groepsindeling die gemaakt is op basis van jde bij de voorinschrijving opgegeven voorkeur niet meer bruikbaar is. Alle voor ingeschreven handlers hebben van ons een e-mail ontvangen met het verzoek voor 15 februari hun nieuwe voorkeur op te geven. Na deze datum zullen wij zo spoedig mogelijk de nieuwe groepsindeling bekend maken. Voor meer over de World Trial Qualifiers zie hier

Dutch Sheep Dog Society Novice Challenge De Dutch Sheep Dog Society heeft een Novice challenge in het leven geroepen. Een uitdaging voor de handler die samen met zijn/haar hond een challenge zoekt. Een mooie voorbereiding op het nieuwe seizoen. In drie weekenden, op drie verschillende locaties zullen er wedstrijden worden georganiseerd, in ieder weekend wordt er op zaterdag en zondag een run gelopen. Deze wedstrijden zullen verschillende uitdagende parcoursen bevatten. Over drie weekenden worden de beste 4 behaalde resultaten bij elkaar opgeteld. Het is dus aan de handler zelf hoe hier mee om te gaan. Ga je voor de uitdaging om bij de beste 3 te komen dan is het belangrijk dat je tenminste 4 goede resultaten neerzet. Er zal geen finale worden gehouden, de totalen van de 4 beste runs zullen de top 3 bepalen. Voor meer info over de Novice Challenge zie hier

Algemene Leden Vergadering Op de Algemene Leden Vergadering lagen er ook nog 5 andere voorstellen op tafel, deze voorstellen zijn met grote meerderheid of sommige zelfs unaniem aangenomen. Wij zullen de aanpassingen uit de voorstellen zo spoedig mogelijk in de documenten verwerken. Voor meer info over de voorstellen zie hier

Startgelden Omdat met een van de voorstellen van de Algemene Leden Vergadering het aantal verschillende tarieven voor deelname aan een van onze trials op 8 uit komt hebben wij om het een en ander duidelijk weer te geven de verschillende tarieven op een eigen pagina op de website gezet.

bottom of page